Rädda världen

Bor vi på samma planet som de i Dubai där bensinen kostar under två kronor litern? frågades i en insändare i Dagens Nyheter på julafton. Vad jag hört från såväl Japan som Antarktis, har november inte i mannaminne varit lika varm som i år och här i Halland har mina långkalsonger bara varit på en gång denna ”vinter”. Jag läser att klimatförändringarna gör nomadlivet i Mongoliet svårare och att sydafrikanska rooibosodlare riskerar att försvinna i takt med att klimatet blir värre. Svaret på insändarens fråga är alltså Ja. Denna insikt borde innebära att vi människor nu, bums och omedelbart, börjar agera, bland annat för ett fossilfritt samhälle för att få mindre klimatpåverkan.

Fracking (www.dn.se/ekonomi/usa-gas-ritar-om-energikartan/) anses kunna vara en lösning för att komma ur det fossila kolberoendet. Samtidigt kan fracking innebära att vi istället för att få slut på olja kommer att få slut på klimat på grund av utsläpp av ännu mer koldioxid. Det är inte lätt att veta vad som är rätt men enligt IPCC stiger jordens temperatur på ett sätt som bara kan bero på människans påverkan (www.naturvardsverket.se/IPCC ).

Du och jag, var och en för sig och tillsammans, måste nu vara kloka och använda vår inre visdom och själva vara den förändring som gör att vi människor kan komma ut ur dagens mörka klimathotstunnel och in den ljusa framtid som borde kunna vara vår.

”How can we sleep while our beds are burning” sjunger Midnight oil och R.E.M. ”It’s the end of the world as we know it”. Kom igen nu! Ge dem svar på tal.

I stället för att ogilla eller gilla detta inlägg kan du bestämma dig för att under 2014 minst göra tre saker för att minska människans miljöbelastning på jorden. Tala om för alla vad just du gör och skriv in det på din facebooksida så fler kan inspireras. Strunta i om IPCC eller fracking-folket har rätt eller fel – kom igen! Nu kämpar vi alla för ett och samma mål; att ”Rädda världen”. Själv fortsätter jag att bojkotta alla matprodukter med palmolja i (rädda regnskog, använd rapsolja), fortsätter att plocka upp alla aluminiumburkar och annan aluminium som ligger slängda och lägger i metallåtervinningen (sparar mycket energi) och fortsätter handla ekologiskt och rättvisemärkt.

Lyssna på den här klassikern http://www.youtube.com/watch?v=vs5MoMSmD28 och sov sedan gott i vetskapen om att du, och jag, gör så gott vi kan för att Rädda Världen.

Annonser

Om mikaeros

wiser and wiser every day
Det här inlägget postades i jag hade en dröm / I had a dream, svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s